Om Skiathos

Skiathos er en fantastisk smuk og dejlig lille ø, der ligger i det Aegæriske hav i det nordlige Grækenland. Den er kun 50 km2 stor (12 km lang og 6 km bred) og har pt. ca 6000 indbyggere. Da jeg første gang besøgte Skiathos, var det en mindre kendt ferie ø. Der var på det tidspunkt kun 4000 indbyggere, det var i 2001. Siden er denne smukke ø blevet et favorit for rigtig mange mennesker og øen har mange faste turister, der vender tilbage år efter år.


I 1995 blev Skiathos dog Shelter lavet. Der var efterhånden kommet rigtig mange herreløse hunde på øen og derfor blev de samlet på et internat, hvor frivillige tog sig af dem. De første år var meget hårde og vanskelige. Der var i gennemsnit mellem 170-200 hunde på internatet hele tiden og der var kun 2 mennesker til at passe dem. Det var svært at finde foder til dem og mange hunde døde af sygdomme. I 2001 kom der hjælp udefra, i form af støtte med dyrlægehjælp og donationer til foder fra Danmark, samt der blev åbnet for adoption af hundene ud af Grækenland. Dette gjorde vi kunne få nedsat mængden af hunde og begynde at vaccinere dem og få dem steriliseret og kastreret, således vi ikke fik uønskede hvalpe.


I takt med at der kommer flere og flere turister til øen, besøger mange folk nu internatet årligt og der bliver givet donationer og mange hunde finder et nyt hjem i et andet land. Danmark og England tilbyder flest hunde et nyt hjem. Alle på internatet arbejder uden støtte fra det offentlige i Grækenland. De er afhængige af hjælp og støtte fra frivillige og fra organisationer i andre lande. 

Alle i Skiathoshunde.dk arbejder frivilligt og uden løn.


Har du ikke besøgt Skiathos endnu, så kom afsted. Du vil ikke fortryde det.


Læs mere om Skiathos dog shelter på www.skiathosdogshelter.com eller følg shelteret via Facebook. Planlægger du ferie på øen så er shelteret altid et besøg værd. Der er åbent for gæster alle dage kl. 9-13, hvor man har mulighed for at låne en hund med på en gåtur.Om Skiathos