De frivilliges beretninger

De frivilliges beretninger

Foreningen Skiathoshunde har en række frivillige der f.eks. rejser ned og henter de hunde, som har fået hjem i Danmark. Derudover har vi plejefamilier, der står klar til at tage hundene ind i pleje, hvis familierne af en eller anden grund må springe fra.


Som frivillig på rejseholdet dækkes alle udgifter til fly, billeje, vejafgifter, hotel mv. af foreningen. Forplejning er på egen regning. Du bliver tilknyttet en lukket gruppe på Facebook hvor der slåes opslag op når der planlægges en tur.


Som plejefamilie får du dækket alle udgifter til foder, dyrlægeudgifter mv. Når man stiller sit hjem og sin familie til rådighed for en Skiathoshund, så kræver det i første omgang nogle dage med ro. Herefter starter man stille og roligt op med at lære hunden de basale færdigheder der kræves for at bo i en dansk familie (renlighed, gåture, socialisering osv.). En plejeperiode kan vare fra få dage til op til 3-4 mdr. Det mest almindelige er en periode på 2-3 ugers plejeophold. Skal du på ferie mv. i løbet af plejeopholdet, vil der være et netværk af andre plejere der kan hjælpe med feriepasning. Skiathoshunde er ansvarsforsikret (dækker bid og overfald på andre hunde og deres ejere). Du bliver ligeledes tilknyttet en gruppe på Facebook som plejer.


Vi vil på denne side dele fortællinger fra de frivillige om det at være del af rejseholdet og hvordan det er at være plejefamilie (mere info herom følger).


Har du lyst til at være en del af Skiathoshundes rejsehold eller være plejefamilie (eller måske begge dele) så send os en mail på skiathoshunde@gmail.com


Rejseberetning af Jette Strøh Petersen


Jeg har haft den store fornøjelse at hente hunde 2 gange. Begge gange har det været en dejlig oplevelse. Det er med spænding i maven jeg har mødt op i lufthavnen.  Tjekket ind og flyver turen til Athen. Når vi er landet, finder vi biludlejningskontor, henter efterfølgende bilen og sætter kursen mod Volos. Undervejs kan det græske landskab nydes.


Første tur jeg var med på, var med to overnatninger. Vi skulle hele vejen til Skiathos. Da vi nåede Volos, kunne vi tjekke ind, og gå en tur i byen, og finde aftensmad på en lokal restaurant. Tidligt næste morgen kørte vi til havnen, fandt færgen, og med en god chauffør fik vi kantet bilen ind på færgedækket. På havnen på Skiathos mødtes vi med en der kendte vejen op til shelteret.

Det var rigtig skønt at lege og sludre med alle de søde, skønne og glade hunde, der forventningsfulde sad med logrende haler.

Efterfølgende fik vi hundene sat i bure, og turen gik retur til Athen. Sent, næsten midnat blev motorvejshotellet fundet, hundene blev luftet, og en lur kunne nydes.


Tidlig morgen, skulle der spises morgenmad, hundene blev luftet og så gik turen mod lufthavnen. I lufthavnen skal hundene tjekkes ind, bokse skal gennem kontrollen. Herfra tjekker vi ind, finder vores gate og flyver hjem.

Anden tur var med en enkelt overnatning, så her er det direkte til Volos, mødes med en fra shelteret der kommer med hundene, placere bure med hunde i bilen, og turen går hurtigt igen retur til Athen, hvor der er overnatning på motorvejshotellet og proceduren er den samme som på første tur.


Oplevelsen med at hente hunde er på mange måder en rigtig god oplevelse. At rejse med en som deler interessen for Skiathos hundes ve og vel, er rigtig givende og hyggeligt. At se hvor hundene kommer fra, og at hilse på de der arbejder dagligt på shelteret er så fantastisk. At se et Grækenland, hvor det ikke er så turistet og det at være med til at gøre en forskel, gør oplevelsen komplet.

Det allerbedste ved disse ture, er at kunne levere skønne hunde til de forventningsfulde nye hundeejere, som står og venter i Kastrup lufthavn.


Rejseberetning af Henriette Jakobsen


Jeg har flere gange haft den store fornøjelse at rejse af sted til Athen og hente hunde. Hver gang er det med sommerfugle i maven og en kæmpe glæde i mit hjerte, for jeg ved hundene kommer hjem til glade familier der har ventet på dem.

"Luksus" turen går kun til Athen og varer lidt over et døgn, og det er bestemt nok til at nyde det. Jeg tjekker ind i lufthavnen om morgenen og i Athen lufthavn venter der en chauffør fra hotel Peri's, hvor jeg skal tjekker ind. På køreturen kan man godt nå at få et indtryk af den dejlige græske natur. Efter indtjekning kan man med fordel gå en tur i området og nyde naturen eller gå en tur ned til vandet og byen som ligger ca. 15-20 min. gang fra hotellet.


Det første jeg plejer at gøre, er at få en god frokost på en af de lokale taverner, der ligger tæt på stranden. Så kan jeg nemlig efterfølgende nå at tage en dukkert i havet og spadsere i byen inden aften.

Efter en god nats søvn og morgenmad, er det om at indstille sig på, at turen snart går hjem, pakke sine ting og sikre at alt er med. Chaufføren kører mig tilbage til Athen lufthavn, så jeg er der ca. 2 timer før afgang.  Det kan nemlig tage lidt tid, når der skal tjekkes hunde ind også.


I lufthavnen mødes jeg med det personale fra Skiathos Dog Shelter, der har transporteret hundene til Athen. Her får vi klaret tjek-in, betaling for hundene og efterfølgende gennemlysning af kasserne inden jeg selv kan gå igennem sikkerhedskontrollen til tax-free området - hvor jeg ofte lige benytter tiden til at tage et par græske souvenirs med hjem, inden jeg finder gaten og flyver hjem. Ofte har jeg 1 hund med i kabinen, som står under sædet foran mig på hele turen (har fået en beroligende pille og sover hele vejen).

Det bedste ved oplevelsen og det som gør, at det er det hele værd, er at kunne aflevere de dejlige hunde til forventningsfulde nye hundeejer, der står og venter i Kastrup lufthavn. At mærke den varme og det engagement… det er nærmest ubeskriveligt.

Oplevelsen er på mange måder fantastisk og vanedannende, fordi man ofte rejser med en rejsekammerat, der deler samme interesse for hundene. Det er rigtig hyggeligt og givende. Den komplette oplevelse kommer når man tænker over hvor stor en forskel man gør, dels for personalet på Skiathos Dog shelter, der har viet deres liv til hundene døgnets 24 timer, 365 dage om året. Dernæst til de familier der bliver beriget med hundene og ikke mindst hundene, der får den tilværelse de har fortjent i et varmt og trygt hjem. Det synes jeg er den største gave. Jeg tror slet ikke ord kan beskrive den følelse man står med, når hundene overgives til deres nye ejere, der har ventet spændt....